Categorry : 

House in Shinto

Architect :SNARK+OUVI execution: 廣神建設 design cooperation:矢内建築計画 Completion : May. 2014 Photo:©Ippei Shinzawa

After a 50 minutes drive from Takasaki city, Gunma, a place between village and city,
you will see the building, having both residential and commercial spaces.
The kind of highway that bypass load is located right in front of this site.
Setting this road-side location as a key factor, we had to combine both concepts: a house and a store.
To characterize the building as a store, it needed to hold a commercial presence.
Therefore, we decided to make the whole architecture as a sign.
The external space will collect attentions from outside. The internal space will frame the space.
The site was planned not to shut down drivers’ eyes on the road in consideration of being seen from the outside , after considering the wants we had to satisfy at the same time.
To show the architecture, the shape factor, volume, and the plot was designed.
We designed the commercial area on the ground floor and the residential area on the second floor.
The ground floor has a wide opening, catching eyes from outside.
The second floor has a hardly visible opening, preventing the passers-by from seeing inside.
From the windows upstairs, residents are able to see the magnificent
view of the mountains surrounding around(Akagisan, Asamayama, and Myougisan).
These windows help provide enough lights to the space.

 

hidas_house_002

hidas_house_004

hidas_house_006

 

hidas_house_008

hidas_house_009

hidas_house_010

hidas_house_011

hidas_house_012

hidas_house_013

hidas_house_014

hidas_house_016

hidas_house_017

hidas_house_018

hidas_house_024

hidas_house_025

hidas_house_026

hidas_house_027

hidas_house_028

hidas_house_029

hidas_house_030

hidas_house_031

hidas_house_032

hidas_house_033

hidas_house_034

hidas_house_035

hidas_house_036